Aangescherpte maatregelen in verband met COVID-19

 

Geachte cliënt,

In de afgelopen periode is er uitvoerig overleg geweest tussen onze vakvereniging de NVCG en het RIVM. Dit heeft als gevolg dat het vanaf 29 april weer mogelijk is om de deuren van de kliniek te openen en dat wij onze werkzaamheden kunnen hervatten.

YourFACE Clinics is een medische kliniek waarbij alle behandelingen uitsluitend door een medisch specialist worden uitgevoerd. Cosmetische artsen KNMG worden tijdens hun opleiding opgeleid op het gebied van infectiepreventie er zijn hier dus dagelijks mee bezig.

Bij het verrichten van medisch cosmetische behandelingen worden maatregelen voor infectiepreventie reeds toegepast. Door de aanscherping van deze maatregelen volgens het COVID-19 protocol kan bij 1 op 1 contact het risico op besmetting verder worden beperkt.

Deze aangescherpte protocollen zijn opgesteld door infectie-preventiedeskundigen in samenwerking met onze beroepsvereniging de NVCG (de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en het RIVM. Het is een dynamisch protocol wat doorlopend geëvalueerd zal blijven. Dit kan betekenend dat er frequent aanpassingen kunnen plaatsvinden. Houd daarom onze website in de gaten voor eventuele veranderingen.

Wij informeren u graag wat dit voor u betekent:

 1. Indien u klachten heeft met hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en/of koorts wordt er niet behandeld evenals indien als u in de thuisomgeving iemand hiermee heeft: pas na 24-uur klachtenvrij kan weer een afspraak volgen.
 2. U wordt een dag van tevoren gebeld voor een intake om 
  • nogmaals de gedrags- en hygiëneregels te bespreken.
  • om navraag te doen dat u geen gezondheidsklachten heeft zoals hierboven vermeld. 
 3. U wordt verzocht om niet vroeger te komen dan noodzakelijk en om alleen te komen.
 4. Begeleiders worden in principe niet toegelaten in de kliniek, zij moeten buiten (in de auto) wachten of een blokje om gaan lopen. Bij hoge uitzondering kan hiervan worden afgeweken, graag van tevoren laten weten.
 5. Bij binnenkomst wordt aan u nogmaals naar klachten gevraagd. Indien u klachten heeft, wordt u niet behandeld en verzocht direct te vertrekken. 
 6. U bent na binnenkomst verplicht uw handen te desinfecteren. 
 7. U dient te alle tijde 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar.
 8. U wordt verzocht om zo weinig mogelijk oppervlakten (zoals bv een deurklink) aan te raken.
 9. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek. We serveren geen koffie of andere drank.

We hopen u in goede gezondheid te kunnen verwelkomen in de praktijk. Mocht u vragen hebben, neemt u dan ook gerust contact op met de praktijk. We zijn per mail en telefonisch bereikbaar.