Fronsrimpel

Een sterke fronsrimpel kan het gezicht een boze uitstraling geven. Mensen met een duidelijk aanwezige fronsrimpel krijgen dan ook wel eens te horen: “Wat kijk je boos” of worden gevraagd: “Is er wat?”.

Een fronsrimpel bestaat uit één of meerdere verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels zijn vooral zichtbaar bij het hard nadenken, geconcentreerd luisteren of het kijken in de zon. Tijdens deze momenten span je de spieren die je laten fronsen namelijk aan. Op jonge leeftijd verdwijnen deze rimpels weer als je deze spieren ontspant. Naarmate we ouder worden, blijft de fronsrimpel steeds langer zichtbaar. Dit varieert van een kleine frons tot een diepe plooi.

De behandeling

Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. Het behandelen van de voorhoofdrimpels kan op twee manieren:

  • Door het gebruik van Botuline Toxine wordt het gebied tussen de wenkbrauwen behandeld. Het komt voor dat de arts aangeeft om ook de wenkbrauw te liften, dit komt doordat de spierwerking van de frons en het voorhoofd beïnvloed wordt.
  • Wanneer er een blijvende rimpel tussen de wenkbrauwen zichtbaar is, kan er ook gebruik worden gemaakt van fillers. Door het volume terug te brengen ontstaat er minder een schaduw of een zichtbare “deuk”.

Het natraject

Wanneer de wenkbrauwen met fillers of Botuline Toxine worden behandeld zal er in enkele gevallen een lichte zwelling optreden. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Het resultaat

Het resultaat van de frons is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de spieractiviteit en verschilt ook van persoon tot persoon.

Het resultaat met fillers houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De fronsrimpel wordt behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Restylane, Juvederm of Belotero.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €425. De prijs van de Botuline Toxine frons is €135. Dit is inclusief eventuele verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw fronsrimpel laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Fronsrimpel
Scroll naar top
Boek afspraak