Kraaienpootjes

Kraaienpootjes. De één vindt deze lachrimpels schattig, de ander stoort zich eraan. Voor de laatste categorie is er goed nieuws: je kunt kraaienpootjes tegenwoordig heel gemakkelijk laten behandelen. Kraaienpootjes ontstaan door het aanspannen van de spieren rondom de ogen. Dit gebeurt vooral tijdens het lachen, vandaar dat kraaienpootjes ook wel lachrimpels worden genoemd. Als de huid jong en elastisch is, verdwijnen deze lachrimpels weer als je de spieren ontspant. Helaas verdwijnt die elasticiteit na verloop van jaren en worden kraaienpootjes permanent zichtbaar.

Kraaienpootjes behandelen bij YourFACE

Kraaienpootjes worden bij YourFACE op twee manieren behandeld:

Botuline toxine type A (Botuline Toxine) wordt in de meeste gevallen gebruikt om kraaienpootjes te behandelen
• Fillers (hyalronzuren) worden gebruikt als er sprake is van doorlopende rimpels op de wangen of jukbeenderen

Botuline Toxine tegen kraaienpootjes
Botuline Toxine vermindert kraaienpootjes niet alleen, maar kan ze zelfs laten verdwijnen. Wanneer de kraaienpootjes nog niet in rust te zien zijn, kun je zelfs heel goed preventief Botuline Toxine gebruiken. Dan zal er ook geen littekentje in de huid ontstaan, omdat het spiertje in kwestie heerlijk ontspannen is. Hoe eerder je begint met Botuline Toxine, hoe beter je definitieve kraaienpootjes kunt voorkomen.

Fillers tegen kraaienpootjes
De meeste kraaienpootjes centreren zich om de ogen, maar soms lopen ze tot op je wangen door. Dan is er vaak sprake van onderhuids vetverlies, iets dat niet met Botuline Toxine opgelost kan worden. Een behandeling met een filler (hyaluronzuur) – waarmee we de plooi opvullen – is dan de beste oplossing om de kraaienpootjes te verminderen.

Voor en na foto's - kraaienpootjes

.

Maak jouw afspraak

Wil je iets aan je kraaienpootjes laten doen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak met YourFACE.

Boek afspraak
Scroll naar top
Boek afspraak