Kraaienpootjes

Kraaienpootjes ontstaan door het aanspannen van de spieren rondom de ogen. Dit gebeurt vooral tijdens het lachen, vandaar dat kraaienpootjes ook wel lachrimpels worden genoemd. Als de huid jong en elastisch is, verdwijnen deze lachrimpels weer als je de spieren ontspant. Helaas verdwijnt die elasticiteit na verloop van jaren en worden de lijntjes permanent zichtbaar.

De behandeling

Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. Het behandelen kan op twee manieren:

  • Botuline Toxine wordt in de meeste gevallen gebruikt. Botuline Toxine vermindert kraaienpootjes niet alleen, maar kan ze zelfs laten verdwijnen. Wanneer de lijntjes nog niet in rust te zien zijn, kun je zelfs heel goed preventief Botuline Toxine gebruiken. Dan zal er ook geen littekentje in de huid ontstaan, omdat het spiertje in kwestie heerlijk ontspannen is. Hoe eerder je begint met Botuline Toxine, hoe beter je definitieve kraaienpootjes kunt voorkomen.
  • Fillers worden gebruikt wanneer er sprake is van doorlopende rimpels op de wangen of jukbeenderen. Dan is er vaak sprake van onderhuids vetverlies, iets dat niet met Botuline Toxine opgelost kan worden. Een behandeling met een filler – waarmee we de plooi opvullen – is dan de beste oplossing om de kraaienpootjes te verminderen.

Het natraject

Het is belangrijk dat u na de behandeling geen druk geeft op de plek waar de Botuline Toxine of filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking.

Het resultaat

Het resultaat is na 14 dagen optimaal. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de kraaienpootjes en verschilt ook van persoon tot persoon.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid dat nodig is. De prijs van de Botuline Toxine tegen kraaienpootjes is €135. Dit is inclusief nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Heb jij last van lachrimpels? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Scroll naar top
Boek afspraak