Marionetplooien

De plooi die vanaf de mondhoek schuin naar beneden loopt (soms zelfs tot op de kaaklijn), wordt vaak de marionetplooi of marionetlijn genoemd. Deze plooi kan soms een ontevreden of verdrietige uitstraling veroorzaken. Ongeacht hoe iemand zich daadwerkelijk voelt.

Doormiddel van het herstellen van het op die plek verloren volume kan je dit beeld verbeteren. Vaak wordt de marionetplooi tegelijk met de afhangende mondhoek behandeld.

Zo ontstaan marionetplooien

Een belangrijke veroorzaker van de marionetplooi is de zwaartekracht. Een andere reden kan gewichtsverlies zijn, of de afname van vet op de jukbeenderen. Door het ouder en minder elastisch worden van de huid zakken de wangen tot op of onder de kaaklijn. Hierdoor ontstaan de gevreesde kaakzakjes of hamsterwangen. De huid wordt tegengehouden door de mondhoek en zit ook vast op de kaaklijn. Zo’n marionetlijn wordt vaak geassocieerd met ontevredenheid, vandaar dat veel cliënten deze plooi maar wat graag behandelen.

Zo behandelt YourFace jouw marionetplooi

De rimpel of lijn die van de mondhoek naar de kaaklijn loopt, behandelt YourFace meestal met fillers. We vullen dan de plooi op die is ontstaan. Daarnaast probeert YourFace de huid zelf wat meer stevigheid te geven met speciale technieken. Het kan erg goed helpen om juist ook in de bovenste gelaatshelft meer volume aan te brengen om zo de zwaartekracht tegen te gaan.

Voor en na foto's - marionetplooien

.

Maak jouw afspraak

Wil je iets aan je marionetplooi of marionetlijn laten doen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak met YourFace.

Boek afspraak
Scroll naar top
Boek afspraak