Tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het met kracht over elkaar heen schuiven van tanden en kiezen. Je klemt als het ware de kiezen op elkaar. Meestal gebeurt dit ’s nachts en heb je het zelf niet in de gaten, maar de gevolgen merk je – vooral op den duur – wel.

Onwillekeurig span je de kauwspier te veel aan. De tanden en kiezen kunnen zelfs beschadigd raken en dat is de reden dat tandartsen hiervoor ook speciale bitjes maken die meestal ’s nachts gedragen moeten worden. Helaas komt het maar al te vaak voor dat het tandenknarsen zo erg is dat het bitje zelfs kapot gebeten wordt. Daardoor kan het tandenknarsen slijtage veroorzaken aan het glazuur van het gebit en raakt het gebit op de langere termijn beschadigd.

Zo behandelt YourFace tandenknarsen

Om de oorzaak van het probleem tegen te gaan, kan de kauwspier minder sterk gemaakt worden. Dat doen we met Botuline Toxine (Botuline Toxine). Net zoals het verminderen van de kracht van bijvoorbeeld de fronsspier kunnen we ook de kracht van de kauwspier afzwakken. Door het behandelen van de kauwspieren met Botuline Toxine zal een vermindering van de klachten optreden of kan het tandenknarsen helemaal verdwijnen. De eventueel aanwezige hoofdpijn en spierspanningen kunnen ook verdwijnen.

De behandeling met Botuline Toxine tegen tandenknarsen zal binnen enkele dagen tot een week gaan helpen en houdt zo’n drie tot zes maanden aan. Meestal zijn een paar prikjes in de kauwspier bij de kaakrand voldoende maar bij ernstige klachten kan zelfs ook in het verlengde van deze spier, op de ‘slapen’ geïnjecteerd worden in de zogenaamde musculus Temporalis.

Bij vrouwen kan een zeer goed ontwikkelde kauwspier soms tot een wat hoekig, mannelijk gezicht leiden. Door injecties met Botuline Toxine wordt het gezicht dan vaak wat ronder en vrouwelijker aangezien deze spier door het injecteren met Botuline Toxine wat kleiner wordt. Dit heeft overigens geen enkele consequentie voor het normale functioneren van de kauwspier.

Maak jouw afspraak

Wil je iets aan dat vervelende tandenknarsen laten doen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak met YourFACE.

Boek afspraak
Scroll naar top
Boek afspraak