Traangoot en wallen

Wallen. Het zijn de ‘zakjes’ onder de ogen waardoor we er vermoeid uitzien. De één heeft er meer last van dan de ander. Over het algemeen zijn wallen te verhelpen door goed uit te rusten en voldoende te drinken. Echter zijn wallen niet bij iedereen op deze manier te verminderen. Wanneer je permanent last hebt van wallen of donkere verkleuringen onder de ogen, kan dit het gevolg zijn van volumeverlies. Daarnaast is de kans groot dat de huid onder de ogen dun is. Hierdoor zijn de bloedvaatjes door de huid heen te zien, waardoor er een blauwe gloed onder de ogen ontstaat. In dit geval bieden fillers een uitkomst. Door je wallen of traangootjes op te vullen wordt de huid onder de ogen verstevigd. Hierdoor zijn donkere kringen nauwelijks meer zichtbaar en ben je van je wallen verlost.

Kijk hier naar de uitleg van onze arts over de traangoot filler

Kijk hier naar het traject van het uitvoeren van een traangootfiller

De behandeling

De arts zet aan iedere kant een klein prikje welke tegelijkertijd verdooft en een klein gaatje in de huid maakt. Door dit prikje kan de arts met een canule (flexibel slangetje) het materiaal onder de huid op de juiste plek aanbrengen. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetisch arts KNMG.

 Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 tot 48 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injecties zijn er kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Traangoot

Voorbeeld van een traangoot behandeling voor de behandeling en na 2 weken.

Het resultaat

Het resultaat van een traangoot fillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De traangroot wordt altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Belotero, Restylane of Juvederm. 
 

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1 ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €425. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

 Consult

Wil je jouw traangoten of wallen laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten. 

Scroll naar top
Boek afspraak