Vitaminen infuus

In onze dagelijkse voeding zitten doorgaans voldoende vitaminen, antioxidanten en mineralen om het lichaam in staat te stellen zich te weren tegen de dagelijkse stress en aanvallen op het lichaam. Soms zijn er onvoorziene zaken die maken dat je meer vergt van je lichaam dan normaal.

Denk daarbij aan zieken in je omgeving, je herstel van een griepje of de heling na een operatie, chronische aandoeningen zoals reuma of een langdurige psychisch zware periode (jetlag valt daar bijvoorbeeld ook onder).

Het lichaam gebruikt dan zijn natuurlijk weerstand en heeft daarbij de vitaminen en mineralen nodig. Als er een periode is waarbij je bovengemiddeld veel eist van je lichaam kan je soms merken dat je tekort komt.

Door het aanbieden van hoge doseringen vitaminen (zoals vitamine C) en mineralen kan het lijf een inhaalslag maken  om de weerstand weer op peil te krijgen. Je lijf is tenslotte prima in staat alles zelf op te lossen maar een beetje hulp middels een vitamine infuus kan de zaak bespoedigen.

De oorsprong

De samenstelling van onze vitamine infusen of ‘vitamindrip’ zijn gebaseerd op onderzoek door professor Meyer. Deze heeft het zogenoemde ‘Meyers cocktail‘ in 1980 ontwikkeld voor patiënten die bijvoorbeeld chemotherapie of radiotherapie ondergingen waarbij de opname van vitaminen, antioxidanten en mineralen niet voldoende was voor een spoedig herstel.

Waarom via een infuus?

Wanneer er via de voeding vitamines worden genuttigd is er een enorm verlies. Dus van wat je eet gaat er een hoop verloren. Door de vitamines via een infuus te introduceren verminder je het verlies door het direct in de bloedbaan aan te bieden.

De samenstelling

Dokter Maarten heeft vele jaren ervaring met het toedienen van vitamine infusen. De vitamindrips worden samengesteld naar aanleiding van een intake gesprek. Naar aanleiding van deze intake en uw besproken wensen zal een advies worden gegeven over het soort infuus wat het beste bij u past.

 

Soorten infusen

Er zijn verschillende samenstellingen van de infusen die zijn gericht op o.a. weerstand, sport, stress en schoonheid. Onze arts heeft veel ervaring met het persoonlijk aanpassen van een infuus op het individu. Bekijk hieronder de verschillende infusen.

 

Het Vitaboost infuus is een infuus met een extra hoge doseringen vitamine C, antioxidanten en mineralen die is bedoelt voor het ondersteunen van het immuunsysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan herstel na een jetlag, griep of een operatie.

 

Het infuus is samengesteld met hoge doseringen Glutathion en vitamine C ter bevordering van de kwaliteit  en het herstel van de huid. Dit kan helpen bij bijvoorbeeld een verschillende huidbehandeling. Daarnaast kan de vorming van littekenweefsel worden ondersteund na een operatieve ingrepen.

 

Het infuus dat geheel naar uw individuele wensen en behoeften is afgemeten. Naar aanleiding van wat u aangeeft tijdens uw intake gesprek met onze arts zal het infuus worden samengesteld. Denk dan bijvoorbeeld aan vitamine B12 wat mensen met kan helpen bij de concentratie en het geheugen bij stressvolle perioden.

 

Dit infuus is bedoelt voor het herstel en rehydratie van het lichaam voor en na het sporten. Het herstellen van je elektrolyten, antioxidanten, mineralen en je energie staat hier centraal.

 

Een infuus dat het lijf ondersteund bij het onder andere het afvallen. Door het toevoegen van onder andere alfa liponzuur help je het lichaam met de suikerhuishouding en het verminderen van de afbraakproducten van vetcellen.

 

Een enkele shot met vitamine B12 en/of Glutathion. Een shot vitamine B12 voor het natuurlijk herstellen van energie, slaapritme en gemoedstoestand. Bij een shot gluthation krijg je een krachtige antioxidant voor de afweer en de kwaliteit van de huid.

Scroll naar top
Boek afspraak