Voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels zijn de liggende rimpeltjes tussen je wenkbrauwen en je haargrens. De één heeft er maar een of twee, terwijl de andere er weer meer dan tien heeft. Dat ligt aan de sterkte van de spier en de dikte van je huid. Iemand met een dikke huid heeft vaak minder rimpels, maar op latere leeftijd wel diepere plooien. Heb je een dunne huid? Dan blijven de diepe plooien je bespaard, maar word je vaak wel getekend door fijne rimpeltjes.

Voorhoofdrimpels: hoe ontstaan ze?

Voorhoofdrimpels en –plooien ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen, bijvoorbeeld als je verbaast kijkt. Door deze beweging wordt je huid op het voorhoofd omhoog getrokken en gaat zich plooien. Wanneer je jong bent verdwijnen deze rimpels op je voorhoofd vanzelf als je de spier ontspant. Als je ouder wordt, is dat niet meer zo omdat je huid haar elastische kracht verliest.

Overhangende oogleden
Op oudere leeftijd kun je soms last van overhangende oogleden krijgen. Daardoor kun je je wenkbrauwen optrekken om minder last te hebben van de overtollige huid van het ooglid. Nadelige bijkomstigheid is dat de rimpels op je voorhoofd hierdoor vaak ook toenemen.

Zo behandelt YourFACE jouw voorhoofdrimpels

YourFACE kan jouw voorhoofdrimpels op twee verschillende manieren behandelen:

– met Botuline toxine type A (Botuline Toxine)
– of met fillers als de rimpels vlak boven de wenkbrauw lopen

Voorhoofdrimpelbehandeling met Botuline Toxine (Botuline Toxine)
Omdat voorhoofdrimpels meer tot uiting komen bij het aanspannen van de voorhoofdspier, is een behandeling met Botuline toxine (Botuline Toxine) een zeer goede optie. Na de behandeling kan de spier minder makkelijk de wenkbrauw optrekken, waardoor rimpels niet gevormd worden. Als je een voorhoofdrimpelbehandeling overweegt, dan kijken we bij het consult ook naar de fronsrimpel. Door deze rimpel ook te behandelen, wordt de neerwaartse kracht van het voorhoofd verminderd. Zo wordt het risico op hangende wenkbrauwen aanzienlijk minder.

Voorhoofdrimpelbehandeling met fillers
Als je voorhoofdrimpels vlak boven de wenkbrauwen lopen, kan een behandeling met Botuline Toxine resulteren in lagere wenkbrauwen. Maar geen nood: in zo’n geval kunnen we deze lagere rimpels soms opvullen met een filler. Ook bij erg diepe rimpels is het vaak slim om eerst Botuline Toxine te injecteren en daarna de overgebleven rimpels te behandelen met een filler.

Voor en na foto's - voorhoofdrimpels

.

Maak jouw afspraak

Wil je iets aan je voorhoofdrimpels laten doen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak met YourFACE.

Boek afspraak
Scroll naar top
Boek afspraak