Voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels zijn de liggende rimpeltjes tussen je wenkbrauwen en je haargrens. De één heeft er maar een of twee, terwijl de andere er weer meer dan tien heeft. Dit ligt geheel aan de sterkte van de spier en de dikte van je huid. Iemand met een dikke huid heeft vaak minder rimpels, maar op latere leeftijd wel diepere plooien. Heb je een dunne huid? Dan blijven de diepe plooien je bespaard, maar wordt je vaak wel getekend door fijne rimpeltjes.
Voorhoofdrimpels en –plooien ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen, bijvoorbeeld als je verbaasd kijkt. Door deze beweging wordt je huid op het voorhoofd omhoog getrokken en gaat zich plooien. Wanneer je jong bent verdwijnen deze rimpels op je voorhoofd vanzelf als je de spier ontspant. Als je ouder wordt, is dat niet meer zo omdat je huid haar elastische kracht verliest.

Overhangende oogleden

Op oudere leeftijd kun je soms last van overhangende oogleden krijgen. Daardoor kun je je wenkbrauwen optrekken om minder last te hebben van de overtollige huid van het ooglid. Nadelige bijkomstigheid is dat de rimpels op je voorhoofd hierdoor vaak ook toenemen.

De behandeling

Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. Het behandelen van de voorhoofdrimpels kan op twee manieren:

  • Omdat voorhoofdrimpels meer tot uiting komen bij het aanspannen van de voorhoofdspier, is een behandeling met Botuline toxine een zeer goede optie. Na de behandeling kan de spier minder makkelijk de wenkbrauw optrekken, waardoor rimpels niet gevormd worden. Als je een voorhoofdrimpelbehandeling overweegt, dan kijken we bij het consult ook naar de fronsrimpel. Door deze rimpel ook te behandelen, wordt de neerwaartse kracht van het voorhoofd verminderd. Zo wordt het risico op hangende wenkbrauwen aanzienlijk minder.
  • Als je voorhoofdrimpels vlak boven de wenkbrauwen lopen, kan een behandeling met Botuline Toxine resulteren in lagere wenkbrauwen. Maar geen nood: in zo’n geval kunnen we deze lagere rimpels soms opvullen met een filler. Ook bij erg diepe rimpels is het vaak slim om eerst Botuline Toxine te injecteren en daarna de overgebleven rimpels te behandelen met een filler.

Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico's

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

YourFACE Clinics - Behandelruimte Woerden

Het resultaat

Het resultaat van de fillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De voorhoofdrimpel wordt behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Belotero, Restylane of Juvederm.

Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de spieractiviteit en verschilt ook van persoon tot persoon.

 

De kosten

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Consult

Wil je jouw voorhoofdrimpels laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten. 

Scroll naar boven
Boek afspraak