Wat is een liquid facelift?

15 jul 2015 Auteur: YourFace

Tags: Botox, facelift, liquid

Iedereen kent de term ‘facelift’ wel en heeft daar zelfs een beeld bij. Nadeel van een facelift is dat het een grote ingreep is die onder narcose wordt uitgevoerd en waarbij een relatief lange zogenaamde ‘downtime’ hoort. Dat betekent dat je er een paar weken niet heel representatief uitziet. Het grote nadeel van een facelift is dat je weliswaar de huid kan verstrakken maar het volumeverlies, dat altijd aanwezig is op een zekere leeftijd, niet compenseert. Hierdoor is de huid wel strak maar mis je de natuurlijke contouren van het gezicht, waardoor het er soms zelfs onnatuurlijk uit kan zien.

Volumeverlies
Juist dat volumeverlies kan met injectables op een zeer fraaie wijze worden aangevuld en wordt liquid facelift genoemd. Nu is er een duidelijk verschil met een echte facelift. Bij een facelift wordt de huid verwijderd en in zijn geheel omhoog getrokken. Bij een liquid facelift wordt er nooit huid verwijderd maar wordt er onder de huid een bepaald volume ingespoten van een filler met een naaldje of een canule. Een canule is eigenlijk een stompe naald met een gaatje aan de zijkant, waardoor er minder kans is om een bloedvat te raken en je minder kans hebt op een blauwe plek na de behandeling.

Fillers
Meestal gebeurt het inspuiten van een filler diep onder de huid, op het bot. Hierdoor wordt de huid die er overheen ligt beter ondersteund, de contouren verbeteren en  de huid wordt als het ware weer een beetje uitgerekt. Dit betekent dat de huid weer wat strakker komt  te staan en een beetje wordt ‘gelift’. Door op bepaalde strategische plekken de filler in te brengen met het juiste materiaal kan je een gezicht weer een jongere uitstraling geven zonder dat het heel zichtbaar hoeft te zijn dat iemand behandeld is. Het grote voordeel van deze behandeling is dat je na een behandeling weinig tot geen downtime hebt. Je kan de volgende dag gewoon naar je werk.

Populaire berichten
Alle tags
Alle Auteurs