Botuline Toxine tegen hangende oogleden

Hangende oogleden

Naarmate we ouder worden gaan onze oogleden wat meer hangen. Dit is een natuurlijk gevolg waar iedereen mee te maken krijgt. Het vervelende is alleen, dat hangende oogleden voor een vermoeide uitstraling zorgen. Er wordt vaak gedacht dat een ooglidcorrectie de enige oplossing is tegen hangende oogleden. Echter is het zo dat Botuline Toxine ook al een verschil kan maken! Maar hoe dan?

Botuline Toxine tegen hangende oogleden

Of Botuline Toxine hangende oogleden kan verhelpen, is afhankelijk van de oorzaak. Er zijn namelijk twee ‘soorten’ hangende oogleden.

De eerste soort wordt veroorzaakt door overschot aan huid boven de ogen. Dit teveel aan huid hangt dan over het ooglid heen, wat dus zorgt voor een hangend ooglid. Bij een overschot aan huid kan Botuline Toxine geen uitkomst bieden, maar zal het hangende ooglid verholpen moeten worden met een bovenooglidcorrectie.

De tweede soort wordt veroorzaakt door hangende wenkbrauwen. Wenkbrauwen gaan door de zwaartekracht meer hangen en duwen in dit geval het ooglid naar beneden. In dit geval kan Botuline Toxine er wél voor zorgen dat hangende oogleden verminderd worden. Door Botuline Toxine aan te brengen in de spieren die de wenkbrauw naar beneden duwen, ontspannen deze spieren zich. De spieren die de wenkbrauw juist omhoog trekken, krijgen dan de overhand. Op deze manier wordt de wenkbrauw gelift en worden hangende oogleden verminderd. Een open blik is het resultaat! En dat met behulp van slechts enkele kleine prikjes. Dat noemen we nog eens een win-winsituatie!