Misverstand: Botuline Toxine in lippen

“Dokter, ik wil graag grotere lippen. Kunt u daar Botuline Toxine inspuiten?”

Tja, die vraag krijg ik helaas af en toe tijdens een consult. Aangezien Botuline Toxine het middel is waar zo’n beetje iedereen wel van gehoord heeft denken veel mensen dat dit dus het wondermiddel is waar je alles in het gezicht mee behandelt. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen aangezien Botuline Toxine behoorlijk vaak in het nieuws is maar in de praktijk is het niet zo simpel.

Botuline Toxine is de werkzame stof in o.a. de producten Botuline Toxine, Azzalure en Bocouture. Het wordt in spieren gespoten waardoor de betreffende spier zich ontspant. De meeste behandelingen met Botuline Toxine vinden plaats in de fronsrimpel, kraaienpootjes en het voorhoofd waarbij het de spiertjes die de oorzaak zijn voor het ontstaan van de rimpels minder sterk maakt.

Wanneer je deze stof dus in de lippen spuit (waar ook spierweefsel in zit) zal dit toch echt niet leiden tot grotere, vollere lippen maar gaan juist de spieren in de lippen minder goed functioneren. Hierdoor kan je bepaalde letters niet goed uitspreken en kan je vreemd gaan praten. Dat is dus niet de bedoeling.

Als je je lippen groter wilt hebben ben je dus aangewezen op een zogenaamde filler. Deze filler voor de lippen is meestal gebaseerd op hyaluronzuur, een van nature in de huid voorkomende stof die in het laboratorium wordt nagemaakt en veilig kan worden geïnjecteerd.

Botuline Toxine kan echter wel worden gebruikt voor het verslappen van de spieren rond de mond om hangende mondhoeken en de plooi van de mondhoek naar de kaak te verminderen nadat er eerst een filler is gebruikt om het volumeverlies op te vangen. Soms wordt het ook gebruikt om de fijne lijntjes boven de lip te verminderen maar hierbij dien je weer rekening te houden met het risico op het minder goed uitspreken van bepaalde letters. Om de rimpeltjes/oneffenheden op de kin te verminderen is Botuline Toxine echter weer het middel van eerste keuze.

Tijdens een consult krijgt u informatie over de voor u beste methode en het beste product om uw rimpels te verminderen of uw lippen te verfraaien.

1 reactie op “Misverstand: Botuline Toxine in lippen”

  1. Hallo, dit is een reactie.
    Reacties verwijderen kan door in te loggen en de reacties op de berichten te bekijken. Je hebt daar de mogelijkheid om reacties te bewerken of te verwijderen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top
Boek afspraak