Make-up naar de sportschool? Beter van niet!

Met make-up naar de sportschool? Beter van niet!

Wacht… Wat? Ben je eindelijk zo goed bezig in de sportschool om aan je killerbody te werken, zie je dit voorbij komen. Het is niet dat je met een vol opgemaakt gezicht (inclusief lippenstift en smokey eye) op de loopband staat, maar make-up loos naar de sportschool is nou nog niet bepaald in je opgekomen. Toch is het goed om het eens te overwegen. Wij leggen je uit waarom.

Je poriën raken verstopt
Sporten is warm worden. Warm worden is openstaande poriën. En zweet, heel veel zweet. Dit in combinatie met je long-stay foundation is niet bepaald een goede combi. Wanneer je huid warm is, neemt deze namelijk sneller product op. Wanneer je net warm hebt gedoucht en je nachtverzorging aanbrengt is dit top, maar in alle andere situaties wil je het waarschijnlijk liever niet. Make-up moet lekker blijven waar het hoort: op de huid, niet erin.

Zweet kan niet weg
Ken je de fitness quote: “sweat is fat leaving the body”? Of deze zin nu motiverend voor je werkt of je je ogen laat rollen als je ‘m weer eens voorbij ziet komen: zorg er in ieder geval voor dat je zweet weg kan. Door je huid te plamuren kan zweet namelijk nergens heen. Waar blijft het dan? Juist: op je huid. Laat je huid lekker ademen en dat zweet van je hoofd afdruipen.

Sneller puistjes
Het ontstaan van puistjes is eigenlijk het gevolg van de bovenstaande twee factoren. Doordat je poriën verstopt raken en zweet nergens heen kan, blijft er viezigheid achter op de huid. Hierdoor kunnen puistjes ontstaan. Ook niet geheel onbelangrijk: gebruik je een handdoek bij het sporten? Veeg hier niet je gezicht mee af. Je kunt je voorstellen dat het niet heel fijn is voor je huid als de handdoek die net op het fitnessapparaat heeft gelegen (waar niet alleen jij, maar ook al je zweterige voorgangers op hebben gezeten) vervolgens wordt gebruikt om je gezicht “droog” te maken.

Wat mag dan wel?
Wanneer je echt gehecht bent aan je make-up of gewoon geen zin hebt om dit altijd weg te halen voordat je de sportschool in duikt, kun je kiezen voor een minerale variant. Minerale make-up verstopt de poriën niet en bevat geen olie, waardoor de huid kan blijven ademen. Skip je de foundation wel, kun je natuurlijk wel gewoon een extra likje (waterproof) mascara opdoen en eventueel wat lipgloss om net wat stralender voor de dag te komen. Maar wat het allerbelangrijkst is: besef dat het juist de bedoeling is om met een tomatenhoofd rond te lopen. Want eerlijk, wat maakt het uit hoe je eruit ziet als je net een heerlijke workout hebt gehad?

Wat je misschien ook leuk vindt: De 5 beste gezondheidsapps.

Scroll naar top
Boek afspraak