Nazorg Botox

22 jun 2016 Auteur: YourFace

Tags: Botox, injectables, nazorg Botox

Nazorg Botox

Botox

Botox, een merknaam voor Botuline Toxine, wordt gebruikt om de activiteit van de spieren te verminderen. Door Botox te gebruiken bij spiergerelateerde rimpels neemt de spanning op de spieren sterk af, waardoor de rimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Botox wordt onder andere veel gebruikt om kraaienpootjes en voorhoofdrimpels te behandelen.

Wat kun je beter niet doen na een Botox-behandeling?

Als je behandeld bent met Botox, moet je er rekening mee houden dat de Botox zich kan verspreiden. Het duurt namelijk een aantal uren voordat Botox in de zenuwen is opgenomen. Daarom is het belangrijk een aantal dingen na een Botox-behandeling niet te doen.

Nadat je behandeld bent met Botox is het belangrijk niet te veel druk te zetten op het behandelde gebied. Het advies is daarom de eerste paar uren na je Botox-behandeling niet te gaan sporten. Ook de sauna en zonnebank kun je beter een dagje vermijden. Heb je een blauw plekje aan de Botox-behandeling overgehouden? Kijk dan goed uit in de zon! Een blauwe plek kan door zonlicht namelijk permanent verkleuren. Smeer je huid daarom altijd goed in met SPF.

Omdat de Botox geïnjecteerd wordt met een naaldje, ontstaan er hele kleine gaatjes in de huid. Het is daarom beter de eerste paar uren na de behandeling de huid met rust te laten. Wil je echt make-up opsmeren? Kies dan voor de minerale variant. Minerale make-up trekt geen bacteriën aan waardoor je je huid zonder risico’s toch kunt camoufleren.

Wat mag je dan wel?

Goed om te weten wat je beter niet kunt doen na je Botox-behandeling. Maar wat mag je dan wel? Antwoord: de plek waar de rimpel zit nog even lekker bewegen. Heb je je fronsrimpel laten behandelen met Botox? Kijk dan nog eens lekker aan aantal keer goed boos. Nu kan het nog ;).

Populaire berichten
Alle tags
Alle Auteurs