Tips voor een gevoelige huid

Gevoelige huid

Snel last van een rode, geïrriteerde of jeukende huid? Dan is de kans groot dat je huid gevoelig is.

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je huid van nature gevoelig zijn. Daarnaast kan het ontstaan in de loop der jaren. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, reageert je huid sneller en heftiger op prikkels van binnen- en buitenaf. Zo zorgen blootstelling aan de zon, vervuiling, koude wind en het gebruik van cosmeticaproducten met veel parfum en kleurstoffen voor een gevoelige huid. Maar ook een allergie, een dieet, veroudering, stress of medicijnen kunnen een slechte invloed hebben op de conditie van je huid.

Tips voor een gevoelige huid

Is je huid extreem gevoelig voor prikkels? Lees deze tips eens door! Een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kunnen je huid wonderen doen.

– Was je huid niet met heel heet water. Heet water droogt je huid uit, waardoor je gezicht trekkerig aanvoel na het douchen.
– Bescherm je huid dagelijks met een dagcrème met een uv-filter. Zo bescherm je je huid tegen de zon en ga je huidveroudering tegen.
– Gebruik één keer in de week een voedend masker met een natuurlijke samenstelling. Een compleet natuurlijk masker dat ook nog eens heel voedend is, is een avocado masker. Prak een avocado, breng het smeersel aan op je gezicht en laat het tien minuutjes intrekken. Gegarandeerd voor een glad huidje!
– Gebruik verzorgingsproducten en cosmeticaproducten die bedoeld zijn voor de gevoelige huid. In deze producten zit geen of minder alcohol en meer voedende ingredienten.
– Smeer niet te veel make-up op je gezicht, of kies voor een minerale variant. Minerale make-up verstopt de poriën niet waardoor je huid kan blijven ademen.
– Eerst testen, dan smeren! Heb je een nieuwe crème? Test deze eerst op een ander stukje huid. Na 24 uur geen uitslag, jeuk of trekkerig gevoel? Dan is het veilig om te smeren.
– Let op je voeding. De juiste vitaminen en mineralen geven je huid een boost van binnenuit.
Drink voldoende water. Dagelijks zo’n 1,5 liter per dag drinken zal je huid voldoende hydrateren.