Voedingstips voor een stralende huid

12 mei 2016 Auteur: YourFace

Tags: stralende huid, tips, voeding

Voedingstips voor een stralende huid

Voedingstips voor een stralende huid

Een stralende huid… We willen het allemaal. Dat te veel suiker en zout, roken, alcohol en urenlang in de zon liggen (lees: verbranden) niet goed is voor onze huid, is ook geen onbekend verhaal. Maar wist je al dat de juiste voeding je huid een enorme boost kan geven?

Water
De eerste en meest belangrijke tip: drink water. Voor een mooie huid is het onwijs belangrijk om de vochtbalans van de huid op pijl te houden. Hierdoor blijven de celwanden van de huid sterk, en je huid zacht. Drink daarom minimaal 1,5 liter water per dag. Natuurlijk zit hier ook weer een addertje onder het gras: té veel water is ook weer niet goed voor je.

Gezonde vetten
Daarnaast is het belangrijk om gezonde vetten uit je voeding te halen. Gezonde vetten zorgen voor een mooie glow op de huid. Deze vetten zijn onder andere te vinden in vette vis, zoals zalm, haring en makreel. Maar ook in producten zoals avocado, noten en olijfolie. Daarnaast zitten groentes en fruitsoorten boordevol vitamines.

Fruit
Naast je huid te voeden met lekkere crèmes, geschikt voor jouw huidtype, kun je je huid net wat extra’s geven door het eten van fruit. Vitamine C en E zijn onder andere te vinden in grapefruit, citrusvruchten en bosvruchten. En waar Vitamine C en E goed voor zijn? Voor de aanmaak van collageen, het bestrijden van rimpels en het beschermen van de huid tegen de zon.

Groentes
Tot slot zorgt het eten van genoeg groentes voor celvernieuwing van de huid en minder grote poriën. Vooral met groene groentes kun je niet de mist in gaan. Maak bijvoorbeeld eens een gezonde groene smoothie als ontbijt. Zo begin je de dag gezond, en werk je ook nog eens aan een stralende huid. Twee vliegen in één klap!

Meer weten over gezondheid?
Dit kan! Hoe je vrolijk en gezond oud wordt, kun je lezen in dit artikel.

Populaire berichten
Alle tags
Alle Auteurs