Ooglidcorrectie onder lokale verdoving

Last van overhangende oogleden of een vermoeide blik? 

Dan is een ooglidcorrectie misschien iets voor jou!

Naarmate wij ouder worden kan er door natuurlijke processen van veroudering een huidoverschot van de bovenoogleden ontstaan. Dit kan zorgen voor een vermoeide uitstraling, een zwaar gevoel, droge ogen en in het ergste geval zelfs leiden tot hoofdpijn.

Voor velen is de oplossing dan een chirurgische bovenooglidcorrectie. Hierbij wordt het teveel aan huid van het bovenste ooglid verwijderd. Hiermee verbeter je de oogopslag en de vermoeide blik. De behandeling kan onder lokale verdoving worden verricht waarna je een korte hersteltijd van ongeveer 5 tot 7 dagen hebt. Je hoort vaak dat mensen een dergelijke ingreep niet overwegen, vanwege het lange natraject en “blauwe ogen”. Bij YourFACE Clinics wordt tijdens de ingreep een extra speciale handeling uitgevoerd waardoor de kans aanzienlijk vermindert dat je na de operatie blauw zal worden.

Bij YourFACE Clinics zal arts Maarten Façee Schaeffer u uitgebreid informeren over de methode, de operatieprocedure, de risico’s en mogelijke complicaties waarmee u rekening dient te houden. Met zijn jaren lange chirurgische ervaring en enkele duizenden
ingrepen zal hij u duidelijk kunnen vertellen hoe de ingreep in zijn werk gaat en hoe het te verwachten resultaat zal zijn.

Uitstekend

Een vriendelijke arts, 'no nonsens'- type en luistert goed naar je. Hij legt alles goed uit. Kortom; je voelt je op je gemak bij hem. Dat zorgde er bij mij voor dat ik hem vertrouwde. En na de ingreep kan ik ook zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat!

Annette

Ooglidcorrectie in Amsterdam of Woerden

OVER DE BEHANDELING

De eerste stap is het beoordelen en meten van de hoeveelheid huidoverschot. Hier wordt vervolgens een markering van gemaakt op de huid. Vervolgens zal de verdoving worden geplaatst welke zeer snel werkzaam is. Dit maakt dat het verdoven zelf nauwelijks voelbaar is.

In de verdovingsvloeistof zit een middel wat de bloedvaatjes helpt sluiten wat bijdraagt aan het verminderen van de kans op blauwe plekken na de ingreep. Door die verdovingstechniek is de ingreep nagenoeg pijnloos. Als de verdoving is geplaatst zal het teveel aan huid worden gecorrigeerd. Naast een teveel aan huid kan bij de behandeling (indien nodig) ook vet verwijderd worden voor een verdere cosmetische verbetering. Hierover zal de arts u meer vertellen. 

Tijdens de ingreep worden kleine bloedingen en lekkende vaatjes middels een diathermische behandeling (het dichtbranden van vaatjes met elektriciteit) behandeld. Door deze extra handeling kunnen we het risico op blauwe plekken na de ingreep nog verder inperken. Mede hierdoor zien wij bij YourFACE Clinics postoperatief zelden tot nooit blauwe plekken na deze ingreep

Het litteken zal worden gesloten met een hechtdraad en u krijgt een tweetal kleine hechtpleisters per oog. De hechtingen blijven een 5-7 dagen zitten. Na de ingreep krijgt u een koelpack mee en verdere instructies voor het na de ingreep. 

Tijdens de controle zullen de hechtingen worden verwijderd en krijgt u van de arts verder instructies voor het natraject. 

Het natraject

 

Na een week bent u doorgaans weer toonbaar. Dit verschilt uiteraard per individu. Het helingsproces duurt ongeveer 3 maanden en heeft verschillende fasen waar den arts u meer over zal vertellen.

U krijgt een littekencréme om deze fasen te begeleiden. Pas na acht tot tien jaar ontstaat mogelijk de wens voor een herbehandeling. Deze mogelijkheden kunt u bespreken met onze specialisten.

Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na ongeveer zes tot negen maanden.

YourFACE Clinics - Alhydran littekencrème
Dokter Maarten Façee Schaeffer - Ooglidcorrectie

De kosten

Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bieden wij aan in een pakket. Dit pakket bestaat uit het consult, de behandeling, de postoperatieve littekencréme en twee nacontroles met onze arts. De prijs bedraagt in totaal €950,-.

Consult

Heb jij last van overmatig zweten? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialist

Dokter Maarten Façee Schaeffer heeft in 2011 zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met succes afgerond. Daarna werkte hij 4 jaar op de afdeling Orthopedie in het Onze Lieve Vrouw Gasthuis en het Sint Lucas Andreas in Amsterdam. Daarna volgde hij in 2015 de eerste officiële opleiding tot cosmetisch arts en sinds 2017 is hij een van de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch artsen in Nederland. Daarnaast mag arts Maarten de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ dragen.

Dokter Maarten heeft meer dan 11 jaar ervaring en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties, ‘Liquid Facelifts’,  en botulinum toxine behandelingen. Dokter Maarten heeft inmiddels meer dan 15000 behandelingen succesvol uitgevoerd.

LOCATIES

Weesperzijde 8A
1091 EA Amsterdam
[email protected]
+31 (0)20 7798466

OPENINGSTIJDEN

Maandag gesloten
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 20:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag (op afspraak)

Wipmolenlaan 1
3447 GJ Woerden
[email protected]
+31 (0)20 7798466

OPENINGSTIJDEN

Maandag 09:30 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 16:00
Woensdag gesloten
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 16:00
Zaterdag (op afspraak)

Scroll naar top
Boek afspraak