De 5 beste gezondheidsapps

06 nov 2015 Auteur: YourFace

Tags: Apps, Gezondheid, Health, Mindfulness

De beste gezondheidsapps

Denk je aan smartphones, dan denk je aan mensen die de hele dag op hun schermpje zitten te turen en nergens anders aandacht voor hebben. Natuurlijk, smartphones houden ons flink bezig, maar dat heeft niet alleen nadelen. Met de juiste apps speelt de smartphone zelfs een positieve rol op je gezondheid. Welke? YourFace zocht er een paar voor je uit.

1. Moves – iOS & Android – Gratis
Er zijn ontzettend veel apps beschikbaar – zowel voor Android als Apple gebruikers – die bij kunnen houden hoeveel je gesport hebt. Dat is hartstikke leuk als je heel actief bent, maar wat als je niet zo actief ben? Wat als je eigenlijk gewoon wilt weten of je wel voldoet aan de dagelijkse hoeveelheid stappen om een gezond leven te kunnen (blijven) leiden? Dan is Moves de app die je moet hebben. Geen ingewikkelde fitness-functies, maar gewoon een eenvoudig overzicht van het aantal stappen dat je op een dag loopt, hoeveel je fietst enzovoort. Heel tof, de app merkt automatisch het verschil tussen die activiteiten vanwege de snelheidssensor in je smartphone.

2. Balansdag – iOS & Android – Gratis
We nemen deze app graag op in dit overzicht, omdat het een supereenvoudige manier is om te besluiten wat je vanavond eet. Je geeft aan waar je trek in hebt en de app zoekt er een gezond recept bij. Superveel recepten hoef je overigens niet te verwachten, maar meer dan genoeg om elke dag van de maand een andere gezonde maaltijd in elkaar te flansen.

3. Mindfulness app – iOS & Android – € 1,99
Gezondheid draait natuurlijk niet allemaal om activiteit en eetpatroon, maar ook om wat er zich tussen je oren afspeelt. Volgens de makers helpt de Mindfulness app je om: ‘meer in het moment te leven en minder te piekeren over gebeurtenissen die nog moeten komen of al achter je liggen’. Lekker zweverig, maar de app zelf is dat helemaal niet. Wij garanderen je dat de Mindfulness app een erg kalmerende werking heeft. Je geeft van tevoren aan op welke dagen je wilt mediteren en hoe lang (zodat het binnen je drukke schema past). Of het nu aan de teksten ligt of de fijne stem waar je op kunt wegdromen weten we niet precies, maar gestresst voel je je niet meer na het mediteren met deze app.

4. Yoga Studio – iOS – € 4,99
Wil je nog een stapje verder gaan en je zowel geestelijk als lichamelijk ontspannen voelen, dan is de app Yoga Studio een perfecte optie. Helaas alleen beschikbaar voor iOS, maar absoluut de moeite van het noemen waard. Het maakt niet uit op welk niveau je zit (van complete beginner tot geavanceerd): je zult er altijd lessen vinden waar je iets mee kunt. De oefeningen worden uitgelegd met behulp van duidelijke HD video’s, op een tempo dat precies goed is. Superhandig is dat je de video’s zelf aan elkaar kunt koppelen, om zo zelf de ideale les voor jezelf samen te stellen. Absoluut een aanrader.

5. Sleep Cycle – iOS & Android – Gratis
En dan is het tijd om naar bed te gaan, maar daar houdt je gezondheid natuurlijk niet op. Want als je wakker wordt op het moment dat je net in je allerdiepste slaap zit, dan voel je je als een wrak, terwijl een half uurtje later een wereld van verschil had gemaakt. Aan de hand van je bewegingen bepaalt Sleep Cycle in welke fase van je slaap je je bevindt, en wekt je op het moment dat je het minst diep slaapt. Geen gimmick, het werkt fantastisch.

Bonus: Skinvision – iOS & Android – Gratis
De apps in dit overzicht gaan vrijwel allemaal over gezond leven, niet over het omgaan met ziektes. Maar als je je zorgen maakt om je gezondheid, kan dat ook behoorlijk van invloed zijn op hoe je je voelt. Om die reden mag deze app absoluut niet in dit lijstje ontbreken! Met Skinvision kun je met behulp van de camera op je smartphone vaststellen of die rare moedervlek op je huid misschien meer iets dan alleen maar een moedervlek. Je hebt natuurlijk geen zin om voor iedere verdachte moedervlek naar de huisarts te hollen, terwijl het wél heel belangrijk is. Deze app werkt nauwkeurig en geeft je direct uitsluitsel, al moet je er natuurlijk niet je leven aan ophangen.

 

Populaire berichten
Alle tags
Alle Auteurs