Migraine of spanningshoofdpijn

Botuline Toxine is bekend geworden als middel om rimpels mee te verminderen. Tegenwoordig wordt het echter ook als behandeling tegen bij spanningshoofdpijn of bij migraine gebruikt. Migrainepatiënten die rimpels lieten behandelen merkten de positieve bijwerking van een vermindering van de migraineklachten. De oorzaak van migraine is moeilijk te achterhalen. Onderzoekers vermoeden dat migraine wordt veroorzaakt door een tijdelijke verstoring in de samenwerking tussen de bloedvaten en de zenuwen in de hersenen. Daarnaast is er een toenemende spanning in bepaalde spieren vastgesteld.

Typen hoofdpijn

Er komen veel verschillende typen hoofdpijn voor die los van elkaar kunnen bestaan maar er zijn ook combinatie mogelijke. Hoofdpijn kan namelijk ook een gevolg zijn van veelvuldig gebruik van de kauwspier (bruxisme) of de spieren van de frons. Dit maakt dat het beschrijven van de hoofdpijn aan de arts het beste is voor de diagnose. De arts kan dan een bepaling maken wat de beste behandeling is voor u. 

  • spanningshoofdpijn.            
  • cafeïne hoofdpijn
  • clusterhoofdpijn
  • migraine
  • allergie of sinushoofdpijn
  • hormonale hoofdpijn
  • hoofdpijn bij inspanning
  • hypertensie hoofdpijn
  • rebound hoofdpijn
  • posttraumatische hoofdpijn
Migraine of spanningshoofdpijn
Soorten hoofdpijn

De behandeling

De behandeling bestaat uit een aantal  – nagenoeg pijnloze – prikjes waarbij  de Botuline Toxine verdeeld zal worden over de spieren waar de hoofdpijnen zijn gelokaliseerd. Tijdens de injectie kan u wat ongemak voelen maar dat is zeer tijdelijk van aard. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een specialist zoals een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de Botuline Toxine is geplaatst. Gedurende 1 uur na de behandeling mag u niks smeren op de behandelde huid. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico's

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen. 

Botuline Toxine Tegen Hoofdpijn

Het resultaat

Het resultaat is na 14 dagen optimaal. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de migraine of spanningshoofdpijn en verschilt ook van persoon tot persoon.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid dat nodig is. De prijs van de Botuline Toxine tegen migriane of spanningshoofdpijn is €200. Dit is inclusief nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Heb jij last van migraine of spanningshoofdpijn? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Scroll naar boven
Boek afspraak