Botuline Toxine

Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Deze rimpels kunnen met Botuline Toxine worden behandeld. Botuline Toxine verzwakt namelijk de spiergroepen die de rimpels veroorzaken waardoor de rimpel vermindert.
 

Hoe werkt Botuline Toxine?

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. De Botuline Toxine wordt sterk verdund geïnjecteerd onder de huid in je spier om de activiteit tijdelijk te verminderen of stil te leggen. Hierdoor verdwijnen of vervagen de fijne lijntjes in je gezicht en diepe rimpels verzachten. Het effect van Botuline Toxine kan drie tot zes maanden aanhouden, na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer toe. Naast cosmetische indicaties is Botuline Toxine ook geschikt om overmatig transpireren, spanningshoofdpijn en migraine te behandelen.

Wat zijn de verwachte resultaten van Botuline Toxine?

Na de behandeling is het effect van de Botuline Toxine zichtbaar vanaf dag 2 tot 5, na 10 tot 14 dagen is het resultaat optimaal. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen worden herhaald. Naarmate Botuline Toxine vaker wordt toegepast, blijft het effect mogelijk langer zichtbaar, gemiddeld tot zes maanden.

Scroll naar top
Boek afspraak